Subsidie watertappunten 2021

#méérdanlogisch.

Om het drinken van kraanwater op scholen te stimuleren, is de Subsidie Watertappunten opgericht.
Met deze subsidieregeling krijgen scholen per schoollocatie maximaal 75 procent van de kosten voor een watertappunt vergoed. Dit geldt voor maximaal 2 watertappunten voor binnen (max. €1000,- per stuk) of 1 watertappunt voor buiten (max. €2.000,- per stuk). Het doel van de subsidieregeling is het bevorderen van de gezondheid van leerlingen door een gezond, gratis en lekker koel alternatief voor frisdrank te bieden. Ook wordt hiermee de hygiëne van leidingwater drinken op scholen verhoogd, omdat leerlingen niet langer flesjes hoeven te vullen in sanitaire ruimtes.

Er vinden geen subsidierondes meer plaats. 
Heeft u geen kans gekregen om in te schrijven voor de subsidie, maar bent u wel geïnteresseerd in een leidingwaterkoeler voor uw school?
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Subsidie toegekend, wat nu?

Subsidie verwerken

Wanneer u de subsidie toegekend heeft gekregen vanuit subsidieronde 3, heeft u tot en met 30 november 2021 de tijd om de watertappunten te installeren en de factuur bij de Gezonde School in te dienen. Dit geldt ook voor scholen die subsidie vanuit ronde 2 toegekend hebben gekregen.

Voor de selectie van een koeler kunt u hier ons waterkoelerassortiment bekijken. Ological is de specialist in milieuvriendelijk water drinken in onder andere scholen, sportcentra en openbare ruimtes. Onze leidingwaterkoelers garanderen het drinken van lekker gezond leidingwater en maken het gebruik van plastic flessen overbodig. Om het water drinken te stimuleren op school speelt capaciteit en bedieningsgemak een rol. Onze koelers worden dan ook speciaal met dat doel geselecteerd.

Ook kunt u contact met ons opnemen, wij staan u graag bij in de keuze voor een koeler en eventuele verdere vragen die u heeft omtrent de afhandeling van uw toegekende subsidie watertappunten 2021.

Leerlingen stappen over op leidingwater

Het SCOOLWATER concept van Ological is erop gericht om het water drinken op school zo eenvoudig mogelijk te integreren in het dagelijkse ritme. We bieden een uitgebreid pakket aan communicatietools, betaalbaar all-in concept en geven advies om er ook op uw school een succes van te maken. Ological heeft voor het onderwijs een speciaal leidingwaterkoeler assortiment geselecteerd.

Waar moet mijn school op letten?

Aandachtspunten watertappunt

Huur of koop
Kies of uw school liever koop of huur wenst. Een huurovereenkomst van minimaal 5 jaar is ook toegestaan.

Locatie
Bespreek binnen uw school wat de beste locatie(s) voor de watertappunt(en) zijn.

Service en onderhoud
Sluit altijd een service overeenkomst af en zorg voor een optimale hygiëne. Mocht u niet voor het juiste onderhoud zorgen, dan kunt u als school aansprakelijk worden gesteld in het geval van nalatigheid waardoor bijvoorbeeld de veiligheid en gezondheid in gevaar zijn gekomen.

Meer weten? Neem contact op

Veelgestelde vragen over de subsidie op watertappunten

Gemakkelijk en betaalbaar

Ological begrijpt dat in het onderwijs kosten belangrijk zijn en daarom bieden wij het volgende aan:

  • Speciale schoolkoelers met een extra scherpe prijstelling
  • Onbeperkt gefilterd drinkwater
  • Herkenbare belettering op de leidingwaterkoelers
  • Docentkamer Drinkwaterautomaat
  • Bidon concept

Actueel nieuws over de subsidieregeling voor watertappunten op school