Subsidie watertappunten 2021

#méérdanlogisch.

Om het drinken van kraanwater op scholen te stimuleren is de Subsidie Watertappunten opgericht. De huidige subsidieronde 3 loopt t/m 19 april 2021. Tot deze datum kunt u uw belangstelling voor de subsidie bekend maken. In de tweede week van mei krijgen scholen te horen of de subsidie is toegekend, waarna een besluit genomen kan worden over een geschikt watertappunt voor uw school.

Met de subsidieregeling krijgen scholen per schoollocatie maximaal 75 procent van de kosten voor een watertappunt vergoed. Dit geldt voor maximaal 2 watertappunten voor binnen (max. €1000,- per stuk) of 1 watertappunt voor buiten (max. €2.000,- per stuk). Het doel van de subsidieregeling is het bevorderen van de gezondheid van leerlingen door een gezond, gratis en lekker koel alternatief voor frisdrank te bieden. Ook wordt de hygiëne van leidingwater drinken op school verhoogd, omdat leerlingen niet langer flesjes hoeven te vullen in sanitaire ruimtes.

Schrijf u t/m 19 april 2021 in om meer informatie te ontvangen over de subsidieregeling, zodat u op tijd uw belangstelling voor de subsidie bekend kunt maken en zo kunt profiteren van de mogelijkheden.

Hoe krijgt mijn school subsidie?

Inschrijven Subsidie

Scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs kunnen tussen 8 maart en 19 april 2021 interesse in de subsidie Watertappunten kenbaar maken. 
 

Heeft uw school zich ingeschreven voor de subsidie Watertappunten?
Dan krijgt u in de tweede week van mei te horen of de subsidie voor een binnen of buiten watertappunt is toegekend. Bij toekenning heeft u tot en met 31 augustus 2021 de tijd om de watertappunten te installeren en de factuur bij de Gezonde School in te dienen. Dit geldt ook voor scholen die subsidie vanuit ronde 2 toegekend hebben gekregen. 

Leerlingen stappen over op leidingwater

Het SCOOLWATER concept van Ological is erop gericht om het water drinken op school zo eenvoudig mogelijk te integreren in het dagelijkse ritme. We bieden een uitgebreid pakket aan communicatietools, betaalbaar all-in concept en geven advies om er ook op uw school een succes van te maken. Ological heeft voor het onderwijs een speciaal leidingwaterkoeler assortiment geselecteerd.

Waar moet mijn school op letten?

Aandachtspunten watertappunt

Huur of koop
Kies of uw school liever koop of huur wenst. Een huurovereenkomst van minimaal 5 jaar is ook toegestaan.

Locatie
Bespreek binnen uw school wat de beste locatie(s) voor de watertappunt(en) zijn.

Service en onderhoud
Sluit altijd een service overeenkomst af en zorg voor een optimale hygiëne. Mocht u niet voor het juiste onderhoud zorgen, dan kunt u als school aansprakelijk worden gesteld in het geval van nalatigheid waardoor bijvoorbeeld de veiligheid en gezondheid in gevaar zijn gekomen.

Veelgestelde vragen over de subsidie op watertappunten

Gemakkelijk en betaalbaar

Ological begrijpt dat in het onderwijs kosten belangrijk zijn en daarom bieden wij het volgende aan:

  • Speciale schoolkoelers met een extra scherpe prijstelling
  • Onbeperkt gefilterd drinkwater
  • Herkenbare belettering op de leidingwaterkoelers
  • Docentkamer Drinkwaterautomaat
  • Bidon concept

Actueel nieuws over de subsidieregeling voor watertappunten op school