Als de meest duurzame oplossing ook zakelijk de beste moet zijn.

#méérdanlogisch.

Ological is koploper in duurzame facilitaire totaaloplossingen op het gebied van waterkoelers, toilethygiëne en schoonloopmatten. Daarvoor gaan we net een stapje verder. Wij vinden dat de meest groene en duurzame oplossing ook zakelijk de beste moet zijn. Daarom zijn onze producten en diensten stuk voor stuk geselecteerd om te voldoen aan onze vier G’s. Ze moeten Gezond zijn, Groen en dus duurzaam, ze moeten u Gemak opleveren en Goedkoper zijn. Want alleen als aan al deze voorwaarden is voldaan, is de duurzame keuze ook de meest logische. 

Innovatief en toegankelijk


Vanuit onze duurzaamheidsgedachte zijn wij continu op zoek naar nieuwe producten en technieken die het milieu sparen en de gezondheid bevorderen. Wij vinden het belangrijk dat de facilitaire producten die wij aanbieden voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk zijn. Daarom staan wij naast groen en gezond ook voor betaalbaar.

 

Ons DNA: groen doen en denken

Geïntegreerd in alle besluiten, afgestemd met leveranciers en natuurlijk samen met u. Uw gezondheid bevorderen en het milieu om ons heen zoveel mogelijk sparen: dat is ons uitgangspunt bij alles wat we doen. Deze verandering begint bij mensen en groeit door mensen. Ons doel is om de meest groene facilitaire oplossingen bereikbaar te maken voor iedereen met respect voor het milieu en beschikbare grondstoffen. Op die manier dragen we samen met u bij aan een duurzame wereld. Dat vinden wij #Méérdanlogisch

Vooruitstrevend in duurzaamheid

Het aantal bedrijven dat duurzaam onderneemt groeit. Vaak met mooie stappen om hun negatieve impact te verkleinen: minder afval, minder CO2-uitstoot en eerlijke ketens. Als koploper gaat Ological een stap verder: wij voegen waarde toe. Minder slecht is voor ons niet goed genoeg. Door continu de meest groene producten voor u te selecteren, is de duurzame impact die u maakt in uw bedrijf direct aantoonbaar positief. De groene facilitaire oplossingen van Ological komen daardoor direct ten goede aan de groene kern van uw business.

Circulaire oplossingen

Veel van onze producten worden circulair geproduceerd. Zo verzamelen wij papieren handdoekjes en verwerken wij deze tot toiletpapier. Maar dat geldt bijvoorbeeld ook voor de Satino Black dispensers, welke van 100% gerecycled kunststof worden gemaakt. Door gebruik te maken van de Ological producten en diensten creëert u op bedrijfsniveau uw eigen cirkels. Zo worden uw koffiebekers, uw toilethanddoekjes en uw kantoorpapier gerecycled tot toiletpapier voor uw eigen gebruik. Ological is founding partner van WEPAPERCYCLE, een uniek circulair samenwerkingsverband. Wij zorgen ervoor dat uw eigen materialen terugkeren in uw organisatie als nieuw product.

Uniek in Nederland

Er zijn inmiddels veel partijen die het recyclen van uw afvalstromen aanbieden. Dat juichen wij als Ological toe. Waar we ons in onderscheiden is dat we op organisatie-niveau de cirkels beheersen. Wij halen de producten bij u op, laten dit regionaal verwerken en leveren dit bij u terug als een nieuw gerecycled product. Hierbij doen wij geen concessies aan kwaliteit. Door zorgvuldig om te gaan met afval en grondstoffen en door minimale transportbewegingen wordt het milieu minder belast en maken wij uw organisatie aantoonbaar groener. Dat vinden wij #Méérdanlogisch

MVO koploper

We zijn koploper in MVO. Onze impact op mens en milieu is positief en komt uit de kern van onze business. Samen brengen we de nieuwe economie dichterbij. Wij zijn niet perfect, maar leren graag. We durven fouten te maken, risico's te nemen en onverwachte samenwerkingen aan te gaan.  Als koploper focussen we ons op de volgende punten:

  • We vergroten de sociale waarde van onze bedrijfsactiviteiten.
  • We werken naar een CO2-footprint van 0.
  • We ontwikkelen en implementeren circulaire businessmodellen.
  • We kopen in op basis van sociale en groene criteria.
  • We gaan voor de kwaliteit van leefomgeving en biodiversiteit.
  • We werken transparant.