Jouw partner in duurzame facilitaire oplossingen

#méérdanlogisch.

Ological is jouw totaalpartner én koploper in duurzame facilitaire oplossingen op het gebied van drinkwateroplossingen en gebouwhygiëne. Wij geloven dat we met onze complete oplossingen en lange termijn samenwerkingen positief bijdragen aan de beleving en het welzijn van medewerkers, klanten en bezoekers.

Totale ontzorging: totaalpartner én koploper

Totale ontzorging: totaalpartner én koploper

Wij (h)erkennen de uitdagingen op de werkvloer en gaan daarom net dat stapje verder. Om koploper te blijven, vinden wij namelijk dat de meest groene en duurzame oplossingen ook economisch de beste moeten zijn. Daarnaast geloven wij in complete ontzorging. Dit betekent voor jou, de klant, één facilitair partner op het gebied van drinkwateroplossingen en gebouwhygiëne en géén versnipperd veld aan leveranciers.

 • Eén partner, één totaaloplossing
 • Totale ontzorging
 • Aansluitend op jouw lange termijn doelstellingen
Duurzame bedrijfsvoering

Duurzame bedrijfsvoering

Ological is koploper in MVO. Onze impact op mens en milieu is positief en komt uit de kern van onze business. Samen brengen we de nieuwe economie dichterbij. Wij zijn niet perfect, maar leren graag. We durven fouten te maken, risico's te nemen en onverwachte samenwerkingen aan te gaan.

Ological is daarom continu op zoek naar nog duurzamere facilitaire oplossingen. Want deze kunnen in onze ogen altijd groener. Of het nu gaat om duurzame producten, transport, hergebruik van grondstoffen, CO2 -, water- of energiebesparing, Ological helpt organisaties die verder kijken bij het realiseren van hun MVO-doelstellingen.

verzamelen_groene_afvalbak_recycling_handdoekjes

Innovatief en toegankelijk


Vanuit onze duurzaamheidsgedachte zijn wij continu op zoek naar nieuwe producten en technieken die het milieu sparen en de gezondheid bevorderen. Wij vinden het belangrijk dat de facilitaire producten die wij aanbieden voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk zijn. Daarom staan wij naast groen en gezond ook voor betaalbaar.

 

Uniek in Nederland: circulair op organisatieniveau

Uniek in Nederland: circulair op organisatieniveau

Er zijn inmiddels veel partijen die het recyclen van afvalstromen aanbieden. Dat juichen wij als Ological toe. Waar we ons in onderscheiden is dat we op organisatieniveau de cirkels beheersen. Wij halen de producten bij je op, laten dit regionaal verwerken en leveren dit terug als een nieuw gerecycled product.

Recyclen van leidingwaterkoelers
Door het verhuren van de leidingwaterkoelers, weten we zeker dat deze altijd weer bij ons terugkomen. Goed werkende apparaten kunnen we daarom opnieuw inzetten en onderdelen kunnen we hergebruiken. Wat echt niet meer bruikbaar is recyclen we.

OLOGICAL PAPERCYCLES

OLOGICAL PAPERCYCLES

Veel van onze producten worden circulair geproduceerd. Kijk bijvoorbeeld naar de Satino Black dispensers, welke van 100% gerecycled kunststof worden gemaakt. Door gebruik te maken van de Ological producten en diensten creëer je op organisatieniveau jouw eigen cirkels. Zo worden vouwhanddoekjes en papier gerecycled tot toiletpapier voor eigen gebruik. Ological is founding partner van WEPAPERCYCLE, een uniek circulair samenwerkingsverband. Wij zorgen ervoor dat jouw eigen materialen terugkeren in de organisatie als nieuw product. Wij berekenen graag wat je kunt besparen aan grondstoffen, CO2, water en energie!

Transport en Wagenpark

Transport en Wagenpark

Door eenvoudige verbruiksregistratie voorkomen we onnodig transport, wordt het milieu minder belast en maken wij jouw organisatie aantoonbaar groener. Daarnaast maken we minder transportbewegingen in vergelijking met het continu bestellen van flessen water. Bezorgingen lopen via een landelijke partner, met een wijdverspreid netwerk. Ons wagenpark is zoveel mogelijk elektrisch, enkel onze servicemonteurs rijden om praktische redenen nog niet elektrisch. Ological volgt alle ontwikkelingen op de voet, zodat we ook hier kunnen verduurzamen wanneer het haalbaar is.

Gezonde mensen, gezonde resultaten

Gezonde mensen, gezonde resultaten

Structureel aandacht voor de gezondheid en het welzijn van mensen verlaagt niet alleen de kans op uitval, maar draagt ook positief bij aan de productiviteit op de werkvloer. Ological levert om die reden uitsluitend producten en diensten die niet alleen een bijdrage leveren aan een verantwoorde toekomst, maar ook aan een gezonde levensstijl en de vitaliteit van medewerkers. Zo maken we ieders werkomgeving aangenamer en vitaler.

Water

Water

Water drinken is gezond. Zeker wanneer het gezuiverd en gefilterd leidingwater is, dat uit een hygiënische tapmond komt. Bovendien is het slepen van flessen en tonnen verleden tijd én komen er ook geen schadelijke BPA’s uit de plastic flessen meer in het water terecht. Onze leidingwaterkoelers stimuleren het drinken van gezond en veilig gefilterd water.

Een Quooker® is een verantwoorde en gezonde aanschaf: je bespaart water en energie. Een Quooker-systeem heeft maar heel weinig energie (10 watt) nodig om het water in het reservoir boven het kookpunt te bewaren. Wanneer je meerdere malen per dag water kookt, gebruikt een Quooker® minder energie dan een waterkoker. Je bespaart ook nog eens water, want water weg laten lopen tot het is opgewarmd is niet langer nodig. Door de slimme filtering zit er minder kalk in het water: een gezonder én lekkerder kopje thee. Zo stimuleer je het drinken van thee in plaats van (minder gezonde) koffie op de werkvloer!

Hygiëne

Hygiëne

Betrouwbare merken en zorgvuldig geselecteerde leveranciers zorgen voor producten die voldoen aan de hoogste hygiënenormen om de gezondheid van mens en milieu te beschermen. Ological biedt complete oplossingen voor de inrichting van jouw was- en toiletruimte. Met Ological toiletinrichting ben je verzekerd van een hygiënische, gezonde en duurzame toiletruimte. Dit is essentieel voor een gezond werkklimaat. 

Door het gebruik van een schoonloopmat verklein je het risico op uitglijden op gladde vloeren. Daarnaast voorkom je dat straatvuil zich in het pand verspreidt, wat beter is voor de hygiëne en luchtkwaliteit.

Daarom kies je voor Ological

Onze 4 G's, de uitgangspunten bij alles wat wij doen.

 • Goedkoper

  Goedkoper

  Ological wil haar duurzame oplossingen voor zoveel mogelijk klanten bereikbaar maken. Daarom bieden wij enkel producten en diensten die behalve duurzaam ook kostenefficiënt zijn of zelfs geld besparen. Door slimme en innovatieve oplossingen bewijst Ological dagelijks dat duurzaam niet duurder is en staan wij garant voor een betaalbare service. Want duurzaam is leuk, maar nóg leuker als het wat oplevert.

 • Gemakkelijker

  Gemakkelijker

  Faciliteren is ontzorgen. Wij bieden daarom uitsluitend totaaloplossingen. Kies je voor ons? Dan kun je vertrouwen op hoogwaardige dienstverlening. Wij vinden het belangrijk dat je nooit misgrijpt en dat alles altijd werkt. Onze gespecialiseerde en flexibele servicemedewerkers maken het je zo gemakkelijk mogelijk.

 • Groener

  Groener

  Ological is blijvend op zoek naar de meest duurzame facilitaire oplossingen. Want, deze kunnen in onze ogen altijd groener. Of het nu gaat om duurzame producten, hergebruik van grondstoffen, CO₂-, water- of energiebesparing. Ological helpt organisaties, die verder kijken dan alleen vandaag, bij het realiseren van hun MVO-doelstellingen. 

 • Gezonder

  Gezonder

  Bij de selectie van producten kiest Ological ervoor om de meest gezonde facilitaire oplossingen bereikbaar te maken voor zoveel mogelijk mensen. Onze producten en diensten dragen niet alleen bij aan een verantwoorde toekomst, maar zijn ook gezonder en veiliger voor jou en je medewerkers. 

 • Goedkoper
  Vast laag weekbedrag
 • Gemakkelijker
  Uitstekende service
 • Groener
  Het meest milieuvriendelijk
 • Gezonder
  Beter voor je gezondheid