Handdoekjes recycling

#méérdanlogisch.

Veel bedrijven willen graag duurzaam en liefst ook circulair ondernemen. Met OLOGICAL PAPERCYCLES is het mogelijk om die woorden om te zetten in daden. Ological gaat hierin verder dan ooit. Als enige bieden wij maar liefst de mogelijkheid voor drie circulaire concepten rondom jouw toiletruimte. Zo kunnen wij naast jullie archiefpapier, ook de vouwhanddoekjes recyclen tot toiletpapier.

verzamelen_groene_afvalbak_recycling_handdoekjes

Apart verzamelen

De BlackSatino vouwhanddoekjes worden, mede dankzij de voor iedereen duidelijke OLOGICAL PAPERCYCLES bordjes, en de duidelijk onderscheiden groene afvalbak in de toiletruimte apart ingezameld. Hiervoor hoef je dus geen grote investering te doen of uitgebreide instructies te geven.

Vrachtwagen_uitladen_collega_ological_service_dienstverlening

Wij halen het bij je op

De aparte ingezamelde handdoekjes worden door jullie schoonmaakbedrijf op een centrale plaats verzameld in een daartoe geschikte rolcontainer of retourbox. Deze worden steeds door Ological, gecombineerd met haar toilethygiëne dienstverlening, opgehaald en omgeruild voor een lege box. De werkprocessen hoeven dus niet volledig anders te worden ingericht. 

pers_handdoekjes_recycling_duurzaamheid

Verwerking

Op een centrale Ological locatie worden de retourboxen en rolcontainers met handdoekjes in een aparte ruimte verzameld. De retour gehaalde vouwhanddoekjes worden gecontroleerd, gesorteerd en geschikt gemaakt voor recycling. De verzamelde handdoekjes worden geperst tot grote balen, die op efficiënte wijze worden getransporteerd naar WEPA in Nederland.

doos_inladen_bestelbus_duurzame_dienstverlening

Wij brengen het bij je terug

De door Ological gemaakte balen met vouwhanddoekjes papier kunnen door WEPA op de meest milieuvriendelijke wijze verwerkt worden als grondstof voor toiletpapier. Dit #Méérdanlogisch toiletpapier wordt door onze Ological servicemedewerkers bij je teruggebracht, gelijktijdig met het wisselen van de retourbox of rolcontainer. Je eigen kringloop sluiten was nog nooit zo gemakkelijk en meetbaar. Wij berekenen graag wat je bespaart aan grondstoffen, CO₂, water en energie.

Enthousiast geworden?

De vouwhanddoekjes van OLOGICAL PAPERCYCLES zijn zeer eenvoudig te implementeren! Wij helpen je graag met het opzetten van een eigen grondstofcirkel. 

De voordelen op een rij:

  • Je eigen vouwhanddoekjes hergebruikt
  • Je eigen grondstof hergebruiken
  • Grote CO₂-besparing
  • Minder watergebruik
  • 100% groene energie
  • Cradle to Cradle
  • Je eigen milieueffect gemeten
  • Circulair binnen Nederland