• Vitaliteit op de werkvloer: lekker makkelijk scoren dankzij water.

Vitaliteit op de werkvloer: lekker makkelijk scoren dankzij water.

Fitte en gemotiveerde medewerkers zijn van onschatbare waarde voor bedrijven. Daarom zijn steeds meer bedrijven bewust aan de slag met hun werkgeverschap om waardevol talent aan te trekken en behouden. In het kader van employer branding wordt er daarom geïnvesteerd in de ontwikkeling van een aantrekkelijke werkomgeving en het welzijn van medewerkers. Eén van de makkelijkste stappen die je kunt maken om in één klap veel impact te maken is het stimuleren van water drinken. Als je zorgt voor voldoende watertappunten en een uitgebreide keuze in watersoorten verbeter je zowel de mentale als fysieke gezondheid van je mensen.

1. Maak water drinken makkelijk: zorg voor voldoende watertappunten

Als werkgever kun je eenvoudig een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van medewerkers door meer gezonde voedingskeuzes aan te bieden op de werkvloer. Een van de eenvoudigste oplossingen is het uitbreiden van het aantal watertappunten. Dankzij goed zichtbare watertappunten, gewoon aangesloten op het leidingwaternetwerk, op loopafstand van de werkplek stimuleer je water drinken tijdens de werkdag.

2. Maak water drinken aantrekkelijk: zorg voor een uitgebreide keuze in water

Er is steeds meer variëteit in water. Dankzij de opkomst van nieuwe soorten water is water drinken steeds populairder. Lekker zuiver koud water is nog steeds de meest gedronken soort water. Maar ook heet water wordt steeds vaker gedronken dankzij het gemak van direct supersnel heet water met de Quooker. Een nieuw soort water is smaakwater. Smaakwater heeft dezelfde voordelen van water en is suikervrij en daardoor een gezonde keuze. Vergroot de aantrekkelijkheid van water met een uitgebreid aanbod van soorten water op de werkvloer: van zuiver koud en bruisend tot heet en smaakwater.

Natuurlijk kun je als werkgever nog veel meer doen om water drinken te stimuleren. Denk aan het plaatsen van kannen en waterglazen in vergaderruimtes en kantines, voorzie je medewerkers van waterflessen met je logo of communiceer iedere seizoenswissel een nieuw waterrecept met vers fruit. Ological is al ruim 12,5 jaar specialist op het gebied van duurzame wateroplossingen en is daarom ook dé B-to-B leverancier van Quooker en smaakwaterleveranciers Waterdrops en Dripl.

Benieuwd welke oplossingen passen bij jouw organisatiedoelstellingen? Wij denken graag met je mee.