• Hoe recycle je in 2024?

Hoe recycle je in 2024?

Met de komst van de SUP-wetgeving zijn wegwerpbekers die plastic bevatten vanaf 1 januari 2024 verboden. Als duurzame dienstverlener zijn wij positief over deze mooie stap naar een beter milieu, en bewegen wij mee met deze verandering.

WEPAPERCYCLE, de samenwerking tussen Reisswolf, WEPA en Ological, wordt door deze nieuwe wetgeving vernieuwd. Nu de koffiebekers niet langer een onderdeel van de kringloop zijn, gaan wij ons volledig focussen op een circulair netwerk van archiefpapier tot vouwhanddoekjes. Binnen dit netwerk wordt vertrouwelijk kantoorpapier beveiligd ingezameld en volgens de strengste veiligheidsnormen vernietigd op een gesloten locatie van Reisswolf. Vervolgens worden van dit vertrouwelijk papier BlackSatino vouwhanddoekjes geproduceerd door WEPA. Deze vouwhanddoekjes worden op de meest duurzame wijze op jouw locatie teruggeleverd door Ological.

Bovendien blijft Ological duurzame leverancier van het Papercycles concept, wat het circulaire netwerk nog één stapje verder neemt. De BlackSatino vouwhanddoekjes worden namelijk na gebruik apart ingezameld en door Ological opgehaald. WEPA maakt hier vervolgens BlackSatino Toiletpapier van, dat door Ological op de meest duurzame wijze weer aan jou terug wordt geleverd. Zo maak jij de cirkel compleet!

Daarnaast biedt Ological als facilitaire oplossing voor herbruikbaar servies, dat de nieuwe norm wordt op kantoren, nu ook een duurzame en efficiënte vaatwasoplossing voor snel schoon servies: de Quickly Cupwasher.

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van de papercycles op jouw locatie? Bekijk hier alle informatie over ons circulair advies, of neem contact op met ons team. Wij staan je graag bij met een persoonlijk advies.