Circulair Advies

#méérdanlogisch.

Met Ological Papercycles bieden wij een unieke combinatie van twee circulaire concepten rondom toiletruimtes. Deze komen direct ten goede aan een vermindering van de milieu-impact van jouw business.

Door gebruik te maken van de Ological producten en diensten creëer je op bedrijfsniveau je eigen grondstofcirkels. Zo wordt jouw archiefpapier gerecycled tot de meest duurzame vouwhanddoekjes. Deze vouwhanddoekjes recyclen we tot toiletpapier voor jullie eigen gebruik.

Nog een nog positievere impact maken op het milieu? Bekijk ook de Quickly Cupwasher!

Papercycles van Ological

Sta centraal in een circulair netwerk

Nieuwe Cirkels.png

Jouw archiefpapier

Je vertrouwelijke archiefpapier wordt beveligd ingezameld en volgens de strengste veiligheidsnormen vernietigd op een gesloten locatie van onze Wepapercycle partner Reiswolff.
Wepapercycle partner WEPA produceert vervolgens van dit vertrouwelijke papier BlackSatino handdoekpapier.
Ological levert dit op de meest duurzame wijze aan je terug.

Jouw vouwhanddoekjes

De BlackSatino vouwhanddoekjes worden in de toiletruimte apart ingezameld. Hiervoor is signing ontwikkeld die de Ological Papercycles aan toiletbezoeker uitlegt. Vervolgens worden de papieren handdoekjes door Ological opgehaald en geschikt gemaakt voor recycling. Daarna worden ze door WEPA verwerkt tot toiletpapier, dat door Ological op de meest duurzame wijze weer aan je wordt geleverd.

BlackSatino hygiënepapier

Wanneer je kiest voor de Ological Papercycles, haal je in één keer het meest duurzame hygiënepapier ter wereld in huis.
BlackSatino is namelijk het enige hygiënepapier in de wereld dat CO2-neutraal geproduceerd wordt. Het is Cradle to Cradle gecertificeerd én heeft de keurmerken FSC recycled en het Europees Eco-label.

4 icons.png

Lokale kringlopen

Het opzetten van lokale kringlopen is essentieel om een gezond leefklimaat door te kunnen geven aan volgende generaties. Daartoe heeft WEPA een uniek productieproces ontwikkeld waarin lokale, alternatieve grondstoffen verwerkt kunnen worden. Ological heeft daarop als duurzame koploper de mogelijkheid gecreëerd om deze nieuwe grondstoffen in de vorm van vouwhanddoekjes in te zamelen, te sorteren en in balen aan te leveren.

Wepapercycle is een unieke samenwerking tussen Reisswolf, WEPA en Ological, waarin jouw papier met vertrouwelijke gegevens wordt gebruikt om hygiënepapier van te maken voor eigen gebruik. Dit draagt direct bij aan de realisatie van de MVO doelstellingen van jouw organisatie en aan een beter milieu. Jaarlijks berekenen wij jouw bijdrage aan een duurzame samenleving op basis van de bespaarde CO2-emissie, waterbesparing, energiebesparing en cellulosebesparing.

RWO 2.png