Circulair advies

#méérdanlogisch.

Met de OLOGICAL PAPERCYCLES bieden wij een unieke combinatie van 3 circulaire concepten rondom jouw toiletruimte. Deze komen direct ten goede aan een vermindering van de milieu-impact van jouw business. 

Door gebruik te maken van de Ological producten en diensten creëer je op bedrijfsniveau jouw eigen grondstofcirkels. Zo wordt jullie kantoorpapier gerecycled tot de meest duurzame vouwhanddoekjes. Deze vouwhanddoekjes en jullie koffiebekers recyclen we tot toiletpapier voor jullie eigen gebruik.  

papercycle_handdoekjes_retour_als_toiletpapier_recycling

Jouw vouwhanddoekjes

De Satino Black vouwhanddoekjes worden in jullie toiletruimte apart ingezameld. Hiervoor is signing ontwikkeld die de Ological Papercycles aan toiletbezoekers uitlegt. Vervolgens worden de papieren handdoekjes door Ological opgehaald en geschikt gemaakt voor recycling. Daarna worden ze door WEPA verwerkt tot toiletpapier, dat door Ological op de meest duurzame wijze weer aan jou wordt geleverd.

Lokale kringlopen
Het opzetten van lokale kringlopen is essentieel om een gezond leefklimaat door te kunnen geven aan volgende generaties, daartoe heeft WEPA een uniek productieproces ontwikkeld waarin lokale alternatieve grondstoffen verwerkt kunnen worden. Ological heeft daarop als duurzame koploper de mogelijkheid gecreëerd om deze nieuwe grondstoffen in de vorm van vouwhanddoekjes en koffiebekers in te zamelen, te sorteren en in balen aan te leveren.

 

#Méérdanlogisch toiletpapier

Het #Méérdanlogisch toiletpapier van Ological wordt door Wepa in Nederland geproduceerd van gebruikte koffiebekers en vouwhanddoekjes, die wij via de OLOGICAL PAPERCYCLES bij je ophalen. Dit productieproces van het toiletpapier behoort tot de wereldtop wat betreft Eco-effiëntie op het gebied van water, energie en emissies. Daarnaast wordt het geproduceerd met 100% groene energie. Ook de kleine reststroom plastics wordt verwerkt tot nieuwe duurzame producten. Er blijft dus geen afval over.

papercycle_koffiebekers_retour_als_toiletpapier_recycling

Jouw koffiebekers

De WEPAPERCYCLE koffiebekers worden apart ingezameld in speciale afvalbakken, opgehaald en geschikt gemaakt voor recycling. Jullie koffiebekers worden door Wepa verwerkt tot toiletpapier, dat door Ological op meest duurzame wijze weer terug wordt geleverd.

Duurzaamste koffiebeker van Nederland
De WEPAPERCYCLE koffiebeker is van 100% hernieuwbare grondstoffen gemaakt. Naast FSC gecertificeerd karton wordt daarbij een bio-coating gebruikt. De bekers zijn bovendien in Nederland geproduceerd! Met een herkenbaar design zijn de bekers beschikbaar in verschillende standaard maten. Dat maakt de WEPAPERCYCLE koffiebeker de meest duurzame koffiebeker van Nederland

 

papercycle_harchiefpapier_retour_als_handdoekjes_recycling

Jouw archiefpapier

Vertrouwelijk papier wordt beveiligd ingezameld en volgens de strengste veiligheidsnormen vernietigd op een gesloten locatie van onze WEPAPERCYCLE partner Reisswolf. WEPA produceert van jullie vertrouwelijk papier vervolgens Satino Black handdoekpapier. Ological levert dat op meest duurzame wijze aan je terug.

BlackSatino hygiënepapier
Wanneer je kiest voor de OLOGICAL PAPERCYCLES, haal je in één keer het meest duurzame hygiënepapier ter wereld in huis. BlackSatino is het enige hygiënepapier in de wereld dat CO2-neutraal geproduceerd wordt. Het is Cradle to Cradle gecertificeerd én heeft de keurmerken FSC recycled en Europees Eco-label.