Watertappunt op school

#méérdanlogisch.

De ideale watertappunten voor op het schoolplein of in de school. Door het stimuleren van water drinken op school, wordt een belangrijke basis voor de toekomst gelegd. In samenwerking met JOGG en gemeenten stimuleert Ological kinderen, leerkrachten en ouders om kraanwater te drinken. En met succes, vele tientallen scholen zijn inmiddels voorzien van onze COOLWATER leidingwaterkoelers.

Watertappunten op schoolpleinen

Subsidieregeling

Om het drinken van kraanwater op scholen te stimuleren is er nu de Subsidieregeling watertappunten. Ological is enthousiast over de subsidieregeling en helpt u graag bij het realiseren van watertappunten om zo de gezondheid van uw leerlingen te stimuleren. 

Het COOLWATER concept van Ological is erop gericht om het water drinken op school zo eenvoudig mogelijk te integreren in het dagelijkse ritme. We bieden een uitgebreid pakket aan communicatietools, betaalbaar all-in concept en uitgebreid advies om er ook op uw school een succes van te maken. Meer weten? Download de informatiesheet.

Water drinken is belangrijk

Water drinken is gezond, dat is inmiddels algemeen bekend. Door het stimuleren van water drinken, wordt een belangrijke basis voor de toekomst gelegd. In samenwerking met JOGG en gemeenten stimuleert Ological kinderen, leerlingen, leerkrachten en ouders om kraanwater te drinken. En met succes, tientallen scholen zijn inmiddels voorzien van onze duurzame leidingwaterkoelers.

Ological ondersteunt met haar bijdrage een belangrijke basisregel uit de Richtlijnen van het Voedingscentrum: “het drinken van water te stimuleren”. Een gezonde samenleving en een schoon milieu is wat bij Ological immers altijd centraal staat. Dat we beginnen bij kinderen en jongeren, de toekomst, is voor ons #Méérdanlogisch.

Ological helpt met het plan

COOLWATER

Met het COOLWATER concept bieden wij een totaal concept aan welke ondersteunt bij het opzetten van een water drink plan op uw school. Voorbeelden hiervan zijn:

  • de richtlijnen voor een bidon protocol tips
  • hoe u ervoor zorgt dat er over 1 jaar nog steeds water wordt gedronken op school
  • diverse communicatietools naar leerlingen en ouders.

Dankzij hippe marketingborden wordt het voor kinderen aantrekkelijk gemaakt om water te drinken. Ze kunnen zelf hun water tappen in hun eigen meegebrachte beker of bidon. Een betere basis voor de toekomst kunt u ze niet geven. 

Speciaal waterkoeler assortiment

Ological is de specialist in milieuvriendelijk water drinken in onder andere scholen, sportcentra en openbare ruimtes. Onze leidingwaterkoelers garanderen het drinken van lekker gezond leidingwater en maken het gebruik van plastic flessen overbodig. Om het water drinken te stimuleren in openbare ruimten speelt capaciteit en bedieningsgemak een rol. Onze koelers worden dan ook speciaal met dat doel geselecteerd en hebben een ruime koelcapaciteit waardoor het water aantrekkelijk koel blijft ook bij intensief gebruik. De robuuste eenvoudige druktoetsen dienen het gebruiksgemak.

Installatie en service

Onze installatiespecialisten plaatsen uw koelers op de juiste plek, zodat iedereen altijd lekker koel water kan tappen. Niet alleen de toevoer van leidingwater maar ook een eventuele afvoer of de optionele overloopbeveiliging worden daarbij voorzien. Dankzij ons reguliere onderhoudsprogramma zorgen wij bovendien voor een betrouwbare werking,  een goede hygiëne en dus: Altijd lekker koel water.

Gemakkelijk en betaalbaar

Ological begrijpt dat in het onderwijs kosten belangrijk zijn en daarom bieden wij het volgende aan:

  • Speciale schoolkoelers met een extra scherpe prijstelling
  • Onbeperkt gefilterd drinkwater
  • Herkenbare belettering op de leidingwaterkoelers
  • Docentkamer Drinkwaterautomaat
  • Bidon concept