• Zo stimuleer je vitaliteit op de werkvloer

Zo stimuleer je vitaliteit op de werkvloer

Vitaliteit op de werkvloer is voor veel werkgevers en werknemers een punt van aandacht. Vitale werknemers zijn gezonder, gelukkiger en werken efficienter. Maar hoe pak je dit aan? Wij geven je praktische handvatten om vitaliteit te stimuleren binnen jouw organisatie.

1. Sportief overleggen

Het stimuleren van beweging is het eerste waar je aan denkt bij vitaliteit. Wellicht heeft jouw organisatie al sta-bureaus of wordt een sportschool abonnement vergoed. Je kunt het ook kleiner aanpakken: ga eens wandelen tijdens een overleg met een collega. Wandelen zorgt direct voor beweging, een frisse neus én zorgt ervoor dat je makkelijker praat.

2. Organiseer actieve bedrijfsuitjes

Door een actief bedrijfsuitje te organiseren zorg je er voor dat collega's op een leuke manier meer in beweging komen. Mensen komen in aanraking met nieuwe sporten of activiteiten die ze wellicht privé doorzetten. Daarnaast heeft het een positieve invloed op de teambuilding. Win-win!

3. Stimuleer water drinken

Een andere belangrijke pijler is gezonde voeding. Hierbij wordt vaak  gedacht aan voedsel, maar ook hydratatie is hierin belangrijk. Met een waterkoeler stimuleer je het drinken van gezond en fris water. Zo laten je medewerkers hun blikje cola of kopje koffie sneller staan. Wist je dat er ook koolzuurwaterkoelers bestaan?

 

Zo stimuleer je vitaliteit op de werkvloer

4. Fris en fruitig

Fruit is gezond én lekker. Het is een mooi gebaar richting werknemers en stimuleert iedereen tot het eten van een gezond tussendoortje. Dit kan zorgen voor een verhoging van gezondheid, productiviteit en positiviteit.

5. Zorg voor een kick-off

Wat vaak wordt vergeten is de communicatie rondom vitaliteit op de werkvloer. Eenmalige communicatie is niet voldoende om structurele veranderingen te weeg te brengen. Zorg voor een leuke kick-off en geef vitaliteit daarnaast een structurele plek in je (interne) communicatie.