• Nog meer scholen kiezen voor SCOOLWATER!

Nog meer scholen kiezen voor SCOOLWATER!

De zomervakantie is voorbij, een nieuw schooljaar staat voor de deur. Bijna 30.000(!) leerlingen kunnen hun bidons weer vullen bij een SCOOLWATER waterkoeler. Lekker koel water dat eenvoudig te tappen is in een drinkfles of bidon. Zo dragen we als Ological bij aan een gezonde basis op scholen.

Maak water drinken de standaard

Veel leerlingen vinden het drinken van water lekker, maar vinden het aanbod van frisdrank verleidelijk. Doordat we het water gekoeld aanbieden is het echt verfrissend en smaakt het beter. Door aantrekkelijke visuals valt het watertappunt goed op en maken we het voor leerlingen makkelijker om een gezonde - en bovendien gratis - keuze te maken. Ook draagt het bij aan de hygiëne, doordat leerlingen geen waterflesjes meer hoeven te vullen in sanitaire ruimtes.

Voordelen van water drinken

Wist je dat leerlingen met een gezondere leefstijl ook beter presteren op school? Water drinken helpt hierbij omdat het de concentratie verbetert. Daarnaast maakt het de vele plastic flesjes met water overbodig: dit scheelt in kosten voor de leerlingen, maar ook het verkleinen van de afvalberg.

Akkoord ‘Gezonde Voeding op Scholen’

Ological neemt verantwoordelijkheid voor gezond drinkwater op scholen en is daarom al jarenlang aangesloten bij het akkoord ‘Gezonde Voeding op Scholen’. Door vanaf jonge leeftijd water te drinken wordt een gezonde basis voor de toekomst gelegd. Binnen dit akkoord werken we samen met JOGG en gemeenten met als doel om de leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder te maken.