• Nieuw: BlackSatino GreenGrow

Nieuw: BlackSatino GreenGrow

We hebben een nieuwe duurzame productlijn toegevoegd aan ons assortiment: BlackSatino GreenGrow. Het toilet- en handdoekpapier van deze lijn is gemaakt van gerecycled papier en Miscanthusvezels. We leggen je uit waarom dit nieuwe en innovatieve product onze nieuwe stanaard is en de meest duurzame keuze voor jouw organisatie.

Miscanthus (ook wel bekend als olifantsgras) is een van de meest duurzame verse vezels. Zo neemt één hectare Miscanthus 4 keer zoveel CO₂ op als een hectare bomen! Maar er zijn nog veel meer duurzame karakteristieken van deze plant:

  1. Miscanthus is een hernieuwbare grondstof. De plant kan 20 jaar lang gebruikt worden voor de productie van kwalitatief hoogwaardig en zacht papier. Elk jaar groeit de plant weer tot zijn volledige lengte, waarna deze opnieuw gebruikt kan worden voor het maken van papier.
  2. Miscanthus stelt lage eisen aan de grond. De plant put de bodem niet uit, maar verbeterd deze juist. Dit komt doordat de bodem 20 jaar met rust wordt gelaten na het planten van de Miscanthus. Dit leidt tot een gezonde bodem waar bodemorganismen floreren.
  3. Miscanthus heeft een positief effect op de biodiversiteit doordat er maar eenmaal per jaar geoogst wordt. Daarnaast is er 20 jaar lang geen bemesting of bodembewerking nodig en zijn er geen spuit- of zaaibewegingen.
  4. Miscanthus wordt lokaal verbouwd. Doordat de plant in Nederland wordt verbouwd, zijn er weinig emissies van het vervoer. Ook is er geen irrigatie nodig door de aanwezigheid van voldoende regenval.
  5. Miscanthus wordt verbouwd zonder pesticiden en bemesting, waardoor er geen schadelijke stoffen in het milieu terecht komen.
  6. Miscanthus heeft een hogere opbrengst van cellulose in vergelijking met andere vezels. Hierdoor zijn er minder grondstoffen nodig om een gelijke hoeveelheid producten te produceren.
Nieuw: BlackSatino GreenGrow

Lokaal, hernieuwbaar en futureproof

GreenGrow onderscheidt zich van andere productlijnen doordat het papier gemaakt wordt uit een combinatie van oud papier en Miscanthus. De Miscanthusvezels worden ongebleekt toegepast bij de papierproductie. Ook is de ecologische voetafdruk van Miscanthusvezels is 65% kleiner t.o.v. andere verse houtgebaseerde vezels. Door het gebruik van de Miscanthusvezels is de productie van het papier minder afhankelijk van de oud papier stroom. Het is hiermee een duurzaam, futureproof product.

Ontdek het GreenGrow toiletpapier
Of de duurzame handdoekjes van GreenGrow