• 10 redenen om meer water te drinken

10 redenen om meer water te drinken

Water drinken is gezond, dat weten we allemaal. Maar waarom is water nu zo goed voor je? En welke voordelen brengt het met zich mee? We zetten tien voordelen op een rij.

1. Je voorkomt uitdroging

Het menselijk lichaam bestaat voor 70% uit water. Daarom is voldoende water drinken erg belangrijk om uitdroging te voorkomen. Te weinig drinken zorgt voor klachten zoals duizeligheid, vermoeidheid en misselijkheid.

2. Water geeft je energie

Water is een belangrijke brandstof voor het lichaam. Voedsel kun je wel even missen, maar zonder water houdt niemand het lang vol. Een uitdroging van slechts 2%, kan al leiden tot een energieverlies van 20%!

3. Je vermijdt hoofdpijn

Wanneer je te weinig drinkt, krijgt je lichaam het zwaar. Dit resulteert vaak in hoofdpijn of zelfs migraine. Wil je daar vanaf? Zet standaard een herbruikbare fles water op je bureau, zo drink je automatisch water tijdens je werk.

4. Het is goedkoop

Nederlands kraanwater is van hele goede kwaliteit en daarnaast heel voordelig. Voor 1 euro kun je een heel jaar water drinken, uitgaande van 1,5 liter per dag. Flessenwater is 150 tot wel 500 keer zo duur (bron: Voedingscentrum).

5. Je lichaam voert afvalstoffen af

Als je voldoende drinkt, voert je lichaam op de juiste manier afvalstoffen af. Bij een tekort aan vocht, loopt dit proces een stuk moeizamer. Je kunt klachten krijgen als hoofdpijn en vermoeidheid. Blijf fris door voldoende te drinken.

10 redenen om meer water te drinken

6. Het is goed voor het milieu

Kraanwater is 30 tot 1.300 maal beter voor het milieu dan flessenwater en alle andere dranken uit de fles. Dat komt vooral doordat voor kraanwater helemaal geen verpakking nodig is. Goed voor jezelf en goed voor de aarde.

7. Water draagt bij aan gewichtsverlies

Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat voldoende water drinken bijdraagt aan het voorkomen van obesitas. Water stimuleert namelijk onder andere je stofwisseling, wat ook bijdraagt aan een gezond metabolisme.

8. Water houdt je bloeddruk op peil

Een hoge bloeddruk is ongezond. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat mensen die voldoende water drinken een lagere bloeddruk hebben. Een eenvoudige manier om gezond te blijven is dus om gehydrateerd te blijven.

9. Het verlaagt de kans op diabetes

Uit onderzoek blijkt dat je 6% minder kans hebt op diabetes type 2 als je voldoende water drinkt. Daarnaast bescherm je de functie van je nieren in het algemeen door gehydrateerd te blijven.

10. Lekker makkelijk en altijd bij de hand

In Nederland is water heel goed van kwaliteit en overal te verkrijgen. Je kunt je flesje vullen uit de kraan, bij een speciaal buitentappunt of lekker gekoeld uit een leidingwaterkoeler. Met een herbruikbare drinkfles heb je het altijd bij de hand.