• SUP-wetgeving 2024: hét moment om je koffiehoek te verduurzamen

SUP-wetgeving 2024: hét moment om je koffiehoek te verduurzamen

Als duurzame facilitaire dienstverlener werken wij, samen met onze partners en circa 800 bedrijven, altijd aan producten en diensten met een positieve impact. Het terugdringen van het gebruik van wegwerpplastic door de invoering van de SUP-wetgeving is een mooie stap naar een beter milieu. Steeds meer van onze klanten grijpen juist dít moment aan om de koffiehoek te verduurzamen.

Eenvoudig en snel: alles in één keer op orde

Niet alleen de wetgeving zorgt ervoor dat steeds meer bedrijven kiezen voor duurzame facilitaire oplossingen. Ook werknemers verwachten serieuze acties met betrekking tot duurzaamheid en vitaliteit. Een duurzame koffiehoek is een mooi begin en het is zo geregeld. Draag ook bij aan het milieu en investeer tegelijkertijd in de vitaliteit van je mensen dankzij een divers aanbod van water en natuurlijk een milieuvriendelijke afwasoplossing. Maak van jouw koffiehoek een duurzame koffiehoek en ga voor positieve impact op jouw mensen en het milieu.
 

De positieve impact op het milieu: besparen

Hoe doe je dat? Je koffiehoek verduurzamen? Bekijk kritisch welke leveranciers en apparaten je hebt staan en kies voor een duurzamer alternatief. Wij zetten 3 eenvoudige acties voor je op een rij:

 1. Vervang tonnenkoelers en waterflesjes voor een leidingwaterkoeler
  Eigenlijk is het een vreemde gewoonte: water bottelen om het vervolgens te gaan vervoeren. Toch doet nog een groot aantal bedrijven dit om zo hun gasten en medewerkers te voorzien van gekoeld water. Het kost flink wat energie, grondstoffen, energie en CO2 om deze verpakte wateroplossingen op bestemming te krijgen. De grootste milieubesparingen kun je dan ook maken door te kiezen voor verpakkingsvrij water. Weg met de flesjes en tonnen. Ga voor leidingwaterkoelers en geniet van duurzaam, zuiver en gekoeld water. Benieuwd naar de besparingen die deze keuze oplevert? Lees dan dit artikel over ons onderzoek dat dieper ingaat op deze besparingen.
   
 2. Vervang frisdrank en verrijk je wateraanbod met kokend, bruisend en smaakwater
  In de koffiehoek is vaak ook frisdrank te vinden als uitbreiding op het aanbod van koffie, thee en water. Maar ook voor frisdrank geldt dat het flink wat energie, grondstoffen, energie en CO2 kost om deze verpakte dranken te produceren en op bestemming te krijgen. En dat is helemaal niet nodig als je graag variatie wil in je aanbod in de koffiehoek. Het is heel eenvoudig om een gevarieerd en gezond drankassortiment te verzorgen. Want naast kokend water is ook bruiswater of water met een smaakje gewoon te regelen dankzij onze machines die zijn aangesloten op het leidingwaternet. Bovendien zijn deze dranken ook nog eens gezonder en voorkom je gedoe met blikjes!
   
 3. Kies een duurzame en hygiënische vaatwasmethode
  Niet in iedere koffiehoek is een vaatwasser aanwezig of de beste oplossing. Vaak draaien ze terwijl ze niet helemaal vol zijn en dat is zonde. Want een A-klasse vaatwasser verbruikt maar liefst 10 – 16 liter water per wasbeurt en 1 kilowattuur aan elektriciteit. Eén van de meest duurzame en efficiënte oplossingen is de inzet van een microvaatwasser De medewerker of klant plaatst zelf zijn mok of glas in de vaatwasser. Binnen 30 seconden is de vaat hygiënisch schoon en direct klaar voor gebruik. Bespaar water en tijd en kies voor een microvaatwasser.

De positieve impact op de mens: investeer in vitaliteit

Natuurlijk moet je ook duurzaam omgaan met je eigen mensen. Alle 3 de stappen die voor een duurzamere koffiehoek zorgen zijn tegelijkertijd een investering in de vitaliteit van je mensen. Een divers aanbod van zuiver koud, kokend, bruisend en smaakwater draagt direct bij aan een gezonde levensstijl en de productiviteit van je mensen.
 

Eenvoudig verduurzamen. Vandaag nog geregeld.

Wil jij eenvoudig verduurzamen? Wij adviseren je graag over welke oplossingen de meeste impact maken in jouw situatie. Bel met één van onze adviseurs en geniet al binnen een week van je duurzame koffiehoek.