• Herbruikbaar servies afwassen: hoe pak je dat het beste aan?

Herbruikbaar servies afwassen: hoe pak je dat het beste aan?

Dankzij de nieuwe wetgeving met betrekking tot wegwerpservies wordt herbruikbaar servies de nieuwe norm op kantoren, scholen en openbare instanties. Dat betekent dat glazen en keramiek hun herintrede gaan maken. Deze verschuiving heeft een enorme positieve impact op het milieu maar brengt ook een nieuwe uitdaging met zich mee. Hoe ga je om met de afwas? En wat is de meest duurzame keuze? Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rij.

Handafwassen

Aan het einde van de dag samen met een collega even de handen uit de mouwen steken en het hoofd legen terwijl de vaat wordt gedaan? Dat klinkt toch best ontspannend. Echter gaat er stiekem best veel tijd zitten in een afwasbeurt voor het hele kantoor. Dit is tijd die ook aan ander werk besteed kan worden. Daarnaast wordt er vaak gedacht dat er weinig water gebruikt wordt tijdens een handwas. Stiekem gaat het gemiddeld om 9 liter water en 0,7 kilowattuur aan elektriciteit voor het verwarmen van het water per wasbeurt.

Vaatwasser

De standaard vaatwasser heeft jarenlang zijn uiterste best gedaan in het schoonhouden van je koffiemok. Deze wordt dagelijks in- en uitgeruimd door kantoor of facilitaire medewerkers. Maar wist je dat een A-klasse vaatwasser maar liefst 10 – 16 liter water gebruikt per wasbeurt en 1 kilowattuur aan elektriciteit verbruikt? Op jaarbasis zijn dit heel wat liters water en elektriciteit. En dan is er nog geen rekening gehouden met de manuren die gaan in het in- en uitruimen van de vaatwasser.

De microvaatwasser

Een van de meest duurzame en meest efficiënte oplossingen is de inzet van een microvaatwasser. De medewerker of klant plaatst zelf zijn mok of glas in de vaatwasser. Binnen 30 seconden is de vaat hygiënisch schoon en direct klaar voor gebruik. Een compacte en duurzame microvaatwasser is de Quickly Cupwasher. Deze microvaatwasser maakt bovendien gebruik van een volledig biologisch reinigingsmiddel en is beschikbaar bij Ological met een All-in Servicepakket.

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van de Quickly Cupwasher op jouw locatie? Bekijk hier alle informatie over de Quickly Cupwasher of neem contact op met ons team. Wij staan je graag bij met een persoonlijk advies. Bel 0165 - 769 069 of mail naar info@ological.nl