• Waarom een waterkoeler de nieuwe koffiemachine is

Waarom een waterkoeler de nieuwe koffiemachine is

Koffiemachines worden in moderne kantoren steeds vaker vervangen door waterkoelers. Dit is niet gek, aangezien mensen gemiddeld 1,5 tot 2 liter water per dag moeten drinken. Ological steunt deze verandering: het drinken van water is namelijk gezonder, goedkoper én groener!

Gezond alternatief

Het consumeren van te veel koffie kan slecht zijn voor je gezondheid. Zo kan het leiden tot slapeloosheid, angst en hartkloppingen, en werkt het daar bovenop ook nog eens verslavend. Vaak wordt koffie uit gewoonte gedronken of omdat gezonde alternatieven ontbreken. Dit is zonde, aangezien het alternatief zo voor de hand liggend is! Door een aantal koffiemachines te vervangen door waterkoelers, moedig je je werknemers aan om gehydrateerd te blijven en een gezond alternatief voor koffie te kiezen. 

Ons lichaam bestaat voor zo’n 60% uit water. Dit water is van belang voor veel van de processen die in ons lichaam plaatsvinden. Het is dan ook niet gek dat het drinken van een lekker glas water ons energiek maakt. Het drinken van voldoende water leidt ook nog eens tot meer geluk en zorgt voor een hogere productiviteit. Gezonde, alerte, productieve werknemers. Wat wil je nog meer?

Start met besparen

Naast dat water een gezonder alternatief is, is het ook nog eens stukken goedkoper dan koffie. Zo hoeft er niets ingekocht te worden, maar tap je lekker fris water zó uit de leiding. Dit scheelt in aankoopkosten, maar denk ook aan de wegvallende kosten van transport en opslag. Ook scheelt het in service en onderhoud van de koffieautomaat, die gemiddeld een stuk duurder uitvalt in vergelijking met een waterkoeler.

Water is de groene keuze

Voor de productie van koffie zijn verschillende middelen nodig. Zo is er land en water nodig om de koffiebonen te groeien, en kost het energie om hier lekkere koffie van te maken. In het productieproces van koffie kan zelfs sprake zijn van gedwongen arbeid, uitbuiting en verlies van biodiversiteit door ontbossing. Ook moeten de ingrediënten voor jouw koffie vervoerd worden. Water daarentegen stroomt zo uit de kraan! Door een waterkoeler te plaatsen die aangesloten is op de waterleiding, bespaar je ook nog eens op water uit (plastic) flessen en het vervoer hiervan. Win-win dus!

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een waterkoeler bij jou op de werkvloer? Neem dan contact op met een van onze medewerkers.