• Groener en Gemakkelijker: Puntbekertjes

Groener en Gemakkelijker: Puntbekertjes

Gelukkig zijn er al veel duurzame initiatieven, maar op het gebied van wegwerpkoffiebekers is er nog geen geschikte wegwerpoplossing die voldoet aan de nieuwe SUP-wetgeving. De uitdaging ligt in het feit dat de meeste gangbare wegwerpkoffiebekers een dunne plastic laag bevatten, om ze hittebestendig te maken en lekvrij te houden. Er is echter wel een veelbelovend alternatief dat voldoet aan de SUP-wetgeving: puntbekers, ook bekend als cone cups.

Deze kegelvormige bekers komen steeds vaker in beeld als een milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele wegwerpbekers. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig papier en zijn 100% plasticvrij. Daarom vallen deze puntbekers niet onder de definitie van single-use plastic. In dit artikel lees je wanneer puntbekertjes wel en niet geschikt zijn, en hoe ze zich verhouden tot de SUP-wetgeving. 

De strijd tegen plasticvervuiling heeft geleid tot een groeiende vraag naar milieuvriendelijke alternatieven voor wegwerpproducten. Papieren puntbekertjes zijn duurzaam en verminderen de schadelijke effecten van plastic afval op het milieu. In tegenstelling tot traditionele wegwerpbekertjes, die honderden jaren nodig hebben om te ontbinden, worden puntbekertjes binnen enkele maanden tot een paar jaar in de natuur volledig afgebroken, waardoor ze aanzienlijk minder belastend zijn voor het milieu. 

Ideale aanvulling bij de waterkoeler
Wij vinden het belangrijk om het drinken van water te stimuleren, vooral op de werkvloer. Onze puntbekers zijn ideaal om bij jouw wateroplossing te plaatsen. Het voordeel van deze bekertjes is dat ze niet lekken, door de vorm comfortabel in de hand liggen en zorgen voor een plezierige drinkervaring. Bovendien hebben ze geen coating of wax, waardoor ze zeer geschikt zijn voor recycling. Na gebruik kunnen ze zonder problemen bij het oud papier worden weggegooid, waardoor zwerfafval wordt voorkomen. 

Wanneer zijn puntbekers geschikt? 

  • Gekoelde dranken. Als je de voorkeur geeft aan bruisend water of smaakwater, kun je deze uiteraard ook in de bekertjes schenken. 
  • Voor eenmalig gebruik, daar zijn ze voor ontworpen.
  • Als snelle en gemakkelijke manier om drankjes te serveren zonder dat er zorgvuldig met servies hoeft te worden omgegaan. Denk bijvoorbeeld aan wachtruimtes. 
  • Als beker om snel een slokje water te nemen tijdens het werk. 
  • Op plaatsen waar hygiëne belangrijk is, zoals een productieomgeving of in een werkplaats, zijn de puntbekers bij uitstek geschikt.

Wanneer zijn puntbekers niet geschikt?

  • Om neer te zetten op je een bureau. Kies dan voor herbruikbare alternatieven. 
  • Warme dranken zoals koffie en thee. 
  • Om mee te nemen onderweg. 

In de overgang naar papieren puntbekertjes voor koude dranken kunnen we niet alleen genieten van gemak en duurzaamheid, maar zetten we ook een bewuste stap naar een schonere planeet. Met een gerust hart water drinken, terwijl we ons steentje bijdragen aan een milieuvriendelijkere toekomst. Dat noemen wij #meerdanlogisch.

Hier vind je onze duurzame puntbekers!