• 5 voordelen van gekoeld water drinken

5 voordelen van gekoeld water drinken

De waterkoelers van Ological garanderen het drinken van gezond, fris en vooral lekker leidingwater. Met een leidingwaterkoeler is het gebruik van plastic flessen verleden tijd. De ideale oplossing voor op kantoor dus! Maar waarom is gekoeld (leiding)water drinken nu eigenlijk gezond? Wij zetten 5 voordelen voor je op een rij.

Het drinken van gekoeld water brengt veel voordelen met zich mee, zo...: 

  • ...is gekoeld water lekker verfrissend op een warme dag. Als ons lichaam opwarmt, kunnen we namelijk met behulp van koud even lekker afkoelen. Een gekoeld glas water is daarom ideaal tijdens een hittegolf of hete zomerdag. 
     
  • ...smaakt gekoeld water beter dan warm of lauw water. Kou verdooft namelijk je smaakpupillen, waardoor je smaakvermogen afneemt. Zo proef je bij een lekker koud glas water minder kalk, dan bij een kamertermperatuur of lauw glas water. Gekoeld water smaakt op deze manier beter!
     
  • ...helpt gekoeld water je bij het verbanden van extra calorieën. Het geeft namelijk je metabolisme een boost. Hierdoor wordt het proces van calorieën verbanden versneld. Door gedurende dag koud water te drinken, kun je per dag tot wel 70 calorieën extra verbranden. 
     
  • ...vermindert gekoeld water stress op de werkvloer. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat we, als gevolg van focus en stress, het op de werkvloer snel warm hebben. Wanneer je bijvoorbeeld in tijdnood zit voor een belangrijke deadline of je bent gewoon erg gefocust bezig, stijgt stress letterlijk naar je hoofd. Een glas koud water helpt je dan niet alleen om je lichaamstemperatuur weer op peil te houden, maar zorgt ook voor verfrissing.
     
  • ...zorgt drinken van gekoeld water op kantoor voor productiever personeel. Tegen het einde van de dag ontstaat er bij veel mensen een dipje. Dit kan voorkomen worden door gedurende de dag koud water te drinken. 
5 voordelen van gekoeld water drinken

Ben jij overtuigd van de voordelen van gekoeld water en wil je een waterkoeler aanschaffen voor jouw werkplek? Neem dan contact op en geniet snel van heerlijk fris water!