Financieel Medewerker Klantenservice (40 uur)

#méérdanlogisch.

Aan de slag als Financieel Medewerker Klantenservice?

Dinsdagochtend 08:30 uur. Je hebt de printer aangezet en je computer opgestart, een klant belt omdat hij bio-bekers wilt bestellen voor bij de waterkoeler. Ook geeft de klant aan dat hij bezig is met een nieuw pand en interesse heeft in duurzame toilethygiëne producten. Je stuurt direct een mail met alle gegevens naar de accountmanager zodat hij het verder op kan pakken met de klant. De werkbonnen van de vorige dag liggen klaar om verwerkt te gaan worden en je gaat hiermee aan de slag. Tussendoor maak je nog een paar inkooporders zodat de bestellingen op tijd geleverd kunnen worden. Dit is belangrijk omdat de service monteur volgende week bij een nieuwe klant een installatie gaat uitvoeren dus alle toilethygiëne dispensers dan binnen moeten zijn. Tussen alle mailtjes en telefoontjes door, maak je alvast administratief een nieuwe klant aan met o.a. de juiste factuurgegevens. Tegen het einde van middag bespreek je samen met collega’s de route van de serviceverleners die jij vandaag hebt gemaakt. Nog even wat debiteuren nabellen en de dag is weer voorbij gevlogen! Met een goed gevoel sluit je samen met je collega’s de dag af.

Is dit iets voor jou?
Je bent een echte duizendpoot die van hectiek houdt, niet taakgericht aangestuurd hoeft te worden en samen met je collega’s het aandurft om deze verantwoording aan te gaan voor de afdeling Klantenservice. Je houdt je dagelijks administratief bezig met het verwerken van verkooporders, debiteurenadministratie, inkooporders, magazijnbonnen en nog veel meer. Daarnaast heb je zowel telefonisch als mailcontact met klanten en ondersteun je hen bij alle mogelijke vragen. Ook maak je de planning voor de routes van de servicemedewerkers en ondersteun je de accountmanagers met het maken van offertes.

Dit ben jij:
• Je vindt het leuk om met verschillende dingen tegelijk bezig te zijn en je schrikt niet als de telefoon gaat terwijl je net een mail aan het typen bent;
• Je hebt goede kennis van administratieve processen en je gaat altijd nauwkeurig te werk;
• Je bent financieel geschoold (minimaal MBO-4 niveau)
• Je bent secuur, kunt snel schakelen en vindt klanttevredenheid belangrijk;
• Je bent communicatief sterk, waarbij je de Nederlandse taal goed beheerst, zowel mondeling als schriftelijk;
• Goede kennis van Microsoft Office met name Excel en Word
• Werkervaring met een boekhoudsysteem (bijvoorbeeld Unit 4 Multivers) is een pré

Dit bieden wij:
• Functie voor 40 uur (1 fte)
• Een uitdagende baan met breedte, diepgang en lange termijn perspectief
• Marktconform salaris
• Volledige reiskostenvergoeding
• Een leuk informeel team met enthousiaste collega’s

Dit zijn wij

Duurzaam en praktisch. Zo omschrijf je onze milieuvriendelijke facilitaire producten en diensten het beste. Veel bedrijven en organisaties maken inmiddels al gebruik van onze duurzame leidingwaterkoelers, toilethygiëne en aanverwante artikelen en diensten. Ological wil haar medewerkers een prettige en duurzame baan bieden met goede arbeidsvoorwaarden. De Ological werksfeer is inhoudelijk, motiverend en informeel. Een echte Ological collega is betrokken en loyaal en werkt graag samen. Wij bewijzen dat duurzaam en zakelijk perfect samengaan en zijn flink aan het groeien. Dat is dan ook de reden dat we op zoek zijn naar een Financieel Medewerker Klantenservice.

Solliciteer direct!

Max. 10,00MB

Meer weten of solliciteren?

Mail je cv en korte motivatie waarom jij denkt dat je aan de vereiste kwalificaties voldoet én waarom onze 4 G’s bij jou passen (zie onze website www.ological.nl).
Wil je meer weten over deze functie? Bel dan naar 0165 – 769 069 en vraag naar Ans de Jong Frijters.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld