• Wereldmileudag #beatplasticpollution

Wereldmilieudag. Hoe gaan we plastic vervuiling tegen?

5 juni is het Wereldmilieudag, een dag om extra aandacht te schenken aan de bescherming van onze planeet. Dit jaar staat in het thema van oplossingen tegen plastic vervuiling #beatplasticpollution. Onze aarde lijdt onder een berg plastic afval, daarom zet Ological zet zich elke dag in tegen plasticvervuiling. Lees hieronder hoe we dit aanpakken.

Gebruik van plastic flessen overbodig
Wist je dat water uit plastic flessen schadelijke BPA’s kan bevatten? Door het gebruik van een leidingwaterkoeler zijn er geen flessen of tonnen meer nodig om het water te vervoeren. Het water is dus gezonder én we besparen hiermee elke dag een hoop plastic afval. Win-win!

Recyling waterkoeler
Als de leidingwaterkoeler aan het eind van zijn levensduur is gekomen, zorgt Ological ervoor dat deze volledig gerecycled wordt. Er zijn dus geen plastic onderdelen die zomaar op de afvalhoop terechtkomen. Alles wordt op de juiste manier gerecycled. 

Wereldmileudag #beatplasticpollution

WEPAPERCYCLE
Daarnaast zorgen wij er met onze circulaire keten voor dat plastic goed hergebruikt kan worden. Wist je dat er een plastic coating zit in koffiebekertjes? Met ons WEPAPERCYCLE concept zorgen wij ervoor dat deze bekertjes, en dus ook de plastic coating, goed gerecycled kunnen worden tot papieren handdoekjes. De handdoekjes worden vervolgens weer gereycled tot toiletpapier. Zo zorgen we samen voor weer minder vervuiling!

Benieuwd hoe Ological jouw organisatie kan helpen op het gebied van duurzaamheid?  Neem dan eens contact op met een van onze medewerkers.