Ondertekening Akkoord Gezonde Voeding op Scholen 2021 – 2025

Vandaag heeft Ological het akkoord ‘Gezonde Voeding op Scholen 2021 - 2025’ ondertekend.

Deelnemers van het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen hebben de ambitie om op basis van de Richtlijn van het Voedingscentrum scholieren op school te stimuleren tot een gezondere keuze van eten en drinken door deze keuze gemakkelijker en aantrekkelijker te maken.

Bij Ological staan de 4G’s van Gezonder, Groener, Goedkoper en Gemakkelijker altijd centraal. Daarom ook sluiten de doelstellingen van dit akkoord naadloos aan bij die van ons bedrijf. Ological is na het akkoord ‘Gezonder Voedingsaanbod op Scholen’ van het Voedingscentrum uit 2011 vanaf het prille begin in 2016 betrokken geweest bij de uitvoering van alle akkoorden die op initiatief van de Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) zijn gesloten.

Doelstelling Akkoord
Cateraars, producenten, groothandels en watertappunten leveranciers zijn deelnemer van het akkoord. Samen dragen we er zorg voor dat het aanbod van eten en drinken op scholen minimaal voldoet aan het niveau ‘Zilver’ van de Richtlijn van het Voedingscentrum. Ook streven deelnemers naar niveau ‘Goud’ op 50% van de scholen waarbij zij het aanbod van eten en drinken verzorgen. In het nieuwe akkoord van 2021-2025 zijn nu ook aparte doelstellingen voor de watertappunten leveranciers opgenomen. Wij zijn er trots op dat ons dat onze jarenlange ijver werk om duurzame watertappunten te realiseren nu de terechte aandacht krijgt die het verdiend. Bij Ological bieden we alleen duurzame leidingwatertappunten aan. Zo voorkomen we ook onnodig transport en plastic afval van waterflessen.

Scholen concept SCOOLWATER
Het is de missie van Ological om leerlingen en studenten altijd toegang te geven tot een hygiënisch leidingwatertappunt. Ons speciale scholen aanbod bevat dan ook robuuste en betaalbare automaten die speciaal geselecteerd zijn voor het onderwijs. Met SCOOLWATER zetten wij ons actief in om scholen te helpen met de overstap naar het drinken van leidingwater. Door het water zowel koel als “cool” te maken stimuleren wij leerlingen en studenten om de gezonde keuze te maken. Daarnaast hebben we ook onze krachten gebundeld met Sjoske Tuinstra, Nederlands Kampioen Kitesurfen 2019, om sportief en gezond gedrag breed te stimuleren. Het drinken van water staat hierbij centraal. Met SCOOLWATER ontvangen scholen eenvoudige communicatietools zodat leerlingen aangezet worden om over te stappen naar het drinken van water. Bovendien wordt het watertappunt visueel herkenbaar en aantrekkelijk gemaakt. Lees verder over SCOOLWATER.

Meer weten over de Richtlijnen van het Voedingscentrum?
Lees het volledige persbericht over het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen