• Nieuws: Albeda College voorzien van lekker gekoeld en gefilterd water

Nieuws: Albeda College voorzien van lekker gekoeld en gefilterd water

Een Gezond en Groen initiatief van de Studentenraad van het Albeda College, de raad wilde namelijk  graag een hygiënische voorziening voor het vullen van waterflesjes en bidons. Het College van Bestuur en de Studentenraad hebben regelmatig overleg en daar kwam deze nadrukkelijke wens van de studenten ter sprake.

Deze wens sluit aan bij de duurzaamheidsgedachte van het Albeda college om het gebruik van plastic flesjes terug te dringen. Het plaatsen van een leidingwaterkoeler is hiervoor de perfecte oplossing. In de zomervakantie van 2018 heeft Ological dan ook een kleine 20 leidingwaterkoelers geplaatst op diverse locaties. Deze zijn met veel enthousiasme ontvangen! Steeds meer leerlingen (en medewerkers) weten de leidingwaterkoeler inmiddels te vinden en de verkoop van het aantal plastic flesjes met water in de kantine loopt terug.

De leidingwaterkoelers krijgen 2x per jaar service waardoor ook de kwaliteit van het water en de hygiëne gewaarborgd blijft. We kijken uit naar een Groene en Gezonde samenwerking.