• Nationale Kraanwaterdag: SCOOLWATER met Sjoske Tuinstra

Nationale Kraanwaterdag: SCOOLWATER met Sjoske Tuinstra

Het is vandaag Nationale Kraanwaterdag, de dag dat scholen extra aandacht geven aan het drinken van kraanwater. Dit betekent ook dat wij de lancering van SCOOLWATER met Sjoske Tuinstra, Nederlands Kampioen Kitesurfen 2019 bekend mogen maken.

SCOOLWATER zet zich actief in om scholen te helpen met de overstap naar het drinken van leidingwater. Een leidingwaterkoeler maakt het water koel en daardoor smaakt het lekkerder. De samenwerking met kitesurfster Sjoske Tuinstra maakt het drinken van leidingwater ook nog een COOL. We bundelen onze krachten om sportief en gezond gedrag te stimuleren bij jongeren. Het drinken van water staat hierbij centraal. Met het Instagram account van SCOOLWATER brengen we bovendien andere wereldwijde water problemen, waaronder te veel, te weinig en vervuild water onder de aandacht bij jongeren.
 

Even voorstellen: Sjoske Tuinstra
"Ik kijk heel erg uit naar deze samenwerking met SCOOLWATER en het promoten van gezond drinkwater voor jongeren. Als kitesurfster zet ik me graag in voor schoon, voldoende en veilig water. Wij hebben in Nederland geweldig leidingwater waardoor we het gebruik van plastic flessen kunnen voorkomen door onze eigen bidon te gebruiken bij een van de SCOOLWATER tappunten."

Communicatietools
Met SCOOLWATER ontvangen scholen bij aanschaf van een leidingwatertappunt eenvoudige communicatietools, zodat leerlingen ook echt overstappen naar het drinken van water. Denk hierbij aan tips voor een overstapplan en communicatietools naar leerlingen en ouders. De leidingwatertappunten zijn bovendien speciaal geselecteerd voor het onderwijs, waarbij capaciteit en gebruikersgemak centraal staat. Lees verder over SCOOLWATER.

Volg SCOOLWATER_nl op Instagram en blijf op de hoogte!

Subsidie watertappunten 2020 – 2021
Vergeet niet om uw school in te schrijven voor de subsidie watertappunten! Tot en met 14 oktober kunt u zich gratis en vrijblijvend inschrijven via de Gezonde School. Zo krijgt uw school maximaal 75% vergoed voor twee watertappunten binnen (max. €1.000,-) of een watertappunt voor buiten (max. €2.000,-). Lees verder over de subsidieregeling.