• 16 maart 2023: Dag van de Gezonde Schoolkantine

16 maart 2023: Dag van de Gezonde Schoolkantine

16 maart 2023 is door het Voedingscentrum uitgeroepen als dag van de Gezonde Schoolkantine. Hierbij denken de meeste mensen aan gezonde voeding, maar ook het aanbod van gezonde drinkmogelijkheden dient onderdeel te zijn van een gezonde en moderne school. En wat is er nu gezonder dan lekker fris en gekoeld leidingwater?

Het is tijd om de normaalste zaak van de wereld waar te maken ...  van de gezonde schoolkantine een gewone kantine maken! Daarom heeft het Voedingscentrum 16 maart uitgeroepen tot dag van de Gezonde Schoolkantine. Op deze manier stimuleert het Voedingscentrum jongeren om gezondere keuzes te maken met betrekking tot eten én drinken. 

Ook Ological vindt gezond eet- en drinkgedrag bij jongeren belangrijk. Zo stimuleren wij, met het scholenconcept SCOOLWATER, jongeren, docenten en ouders om meer water te drinken. Dit doet Ological in samenwerking met JOGG (Jongeren op gezond gewicht). Samen ondersteunen we scholen om de overstap naar leidingwater te maken, met ons speciale leidingwaterkoeleraanbod voor scholen.  

Doet jullie school ook mee aan dag van de Gezonde Schoolkantine? Alle informatie lees je hier.